Kohti Metsämaailmaa

Ähtärin metsäretki 24.3. ja tulevia tapahtumia

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono

Kevät tekee tuloaan ja on metsäretkien aika!

Ähtärin metsäretki

Aika: Perjantai 24.3. 10.00–n.11.30.

Lähtöpaikka: Seitenkuhilaan kota, Seitenkuhilaantie, Ähtäri

Retken kuvaus: Maksuton ja kaikille avoin. Tutustutaan metsäopettajien opastuksella Seitenkuhilaan kodan tienoilla sijaitseviin metsäkuvioihin, esim. varoituskuusikkoon. Tiedossa lyhyitä kävelymatkoja lumisessa ympäristössä. Osallistujia toivotaan ilmoittamaan tulostaan (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen./044 9784042), niin tiedämme tarvittaessa opastaa pysäköinnissä. Seitenkuhilaantie on tähän aikaan vuodesta kapea, eikä ihan joka kohdassa mahdu autolla kääntymään. Tien varrella on kuitenkin useita leveämpiä kohtia, 100m - 500 m päässä kodasta, joihin voi pysäköidä. Seitenkuhilaantie sijaitsee Itä-Ähtärintien ja Lehtimäentien välimaastossa. Tulitpa kodalle kumpaa kautta hyvänsä, toista kautta pääsee aina pois.

Osallistujien oma varustautuminen: Säänmukainen talviulkoiluvarustus. Varauduthan myös liukkauteen.Vaativuus ja soveltuvuus: Rauhallista liikkumista lumisessa maastossa 1–2 tunnin ajan. Kohteessa ei ole käymälää.

Ohjaajat: Metsiemme salaisuuksia- hanketoteuttajat: hankekoordinaattori Tiina Tarkkonen (Ähtärin Zoo Resort), metsäalan opettaja Johanna Salla-Uitto (Sedu).

Metsäretken jatkot

Aika ja paikka: Hotelli Mesikämmenen Hankavesi-kabinetissa 13–15

Aiheena aamun luontohavainnot. Mukana myös Ähtärin opasyhdistyksen opas kertomassa metsiin liittyvää paikallishistoriaa. Kahvitarjoilun mitoittamiseksi ennakkoilmoittautumista toivotaan 22.3. mennessä. Ilmoittautuminen ja lisätietoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 044 9784042

Tulossa

  • 14.4. Metsiemme salaisuuksia -hankkeen metsätarinat: Kaikille avoin tarinoiden yhteenveto Teamsissa. Vetäjänä markkinoinnin lehtori ja brändistrategi Jenni Brisk Haaga-Heliasta
  • 27.4. Soinin metsäretki
  • 28.4. Alavuden (Töysän) metsäretki
  • Metsien terveys- ja hyvinvointivaikutukset -aiheinen retki (ajankohta ei vielä tiedossa)
  • 10.6. Metsätarinat esillä Soinin luonto- ja erämessuilla

Hyvä tietää: metsäretket ja tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Metsäretket ja työpajat ovat samalla talkootilaisuuksia, joissa yhdessä suunnitellaan ja testataan metsiin liittyviä tieto- ja tarinasisältöjä ulkoilureittien käyttäjiä ajatellen. Mukaan voi tulla kuulolle ja antamaan palautetta, tai osallistumaan aktiivisesti toteutukseen. Retkiä varten laaditaan turvallisuussuunnitelma. Osallistujat huolehtivat vakuutusturvastaan itse. Muutokset mahdollisia.

Retkitiedote jpg 

Banneri.jpg

Metsätietoa ulkoilijoille -hanke toteutetaan vuosina 2024–2025.


maaseutu2020EU lippu ja tunnuslauseleader logo 1kuudestaan logoMetsämiesten säätiö

Matkalla kohti metsämaailmaa -hanke toteutettiin vuosina 2020–2021. Hanke liittyi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan 2014–2020, ja sille saatiin Leader-rahoitusta Kuudestaan ry:n kautta. Julkinen tuki (EU:n valtion ja Kuudestaan ry:n osuudet) oli 80%, josta EU:n osuus 23 520€. Osa yksityisestä rahoituksesta toteutui talkootyön muodossa.

Yksityiseen rahoitukseen osallistui myös Metsämiesten Säätiö. Lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat tärkeä osa Säätiön yleishyödyllisen toiminnan vaikuttavuutta. Lisätietoa www.mmsaatio.fi


Metsiemme salaisuuksia -hanke toteutettiin vuosina 2022–2023. Hanke liittyi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022), ja sille saatiin Leader-rahoitusta Kuudestaan ry:n kautta. Julkinen tuki (EU:n valtion ja Kuudestaan ry:n osuudet) oli 80%, josta EU:n osuus 23 520€. Osa yksityisestä rahoituksesta toteutui talkootyön muodossa. Yksityiseen rahoitukseen osallistui myös paikallisia yrityksiä.

Lue sivuston saavutettavuusseloste